Contactant la comunitat portuària

El port del segle XXI

Portic

El repte

Portic té la missió de millorar el funcionament dels ports, desenvolupant tot tipus d’eines informàtiques per agilitzar i dinamitzar els processos que es duen a terme. Però perquè això sigui possible tota la comunitat portuària hi ha de participar però, com aconseguir-ho?

L’anàlisi

El funcionament dels ports és complex, són molts els agents que hi participen, els processos que desenvolupen i les diferents tasques que duen a terme. De fet, les arrels de la seva lògica ens remeten a l’antic imperi romà. Com una empresa que es dedica a telematizar els ports pot tractar de re-formular hàbits tan arrelats en la història?

“”Així que la nostra proposta va consistir en encomanar aquest esperit comunitari”

La proposta

Realment són molt variats els agents que entren en joc; duaners, consignataris, transitaris, camioners i un llarg etcètera. Encara que són molts, poques persones tenen la visió global del seu funcionament i tan sols coneixen la seva parcel·la de treball. Però aquí està el apassionant del tema, TOTS són necessaris, el port és una gran organisme o mecanisme on totes les parts ajuden a la seva correcta operativa.

Així que la nostra proposta va consistir en encomanar aquest esperit comunitari, explicant a tothom d’una manera senzilla el funcionament del port.

El resultat

Com si es tractés d’un joc de nens, pures manualitats, ens va envoltar el paper, la cola i la fusta, així vam crear un discurs que ens va portar literalment a reconstruir el port de Barcelona per explicar el seu dia a dia, una quotidianitat exposada a tota la comunitat. Aquesta matèria primera ens va permetre definir tot tipus de peces de comunicació, des d’interactius, catàlegs, newsletters a puzles que van contribuir a difondre el missatge de Portic, exposant els punts febles i mostrant els avantatges del nou model.

Avui el port telemàtic és una realitat.

“Hoy el puerto telemático es una realidad”

Contactant la comunitat portuària
Portic

“Com una empresa que es dedica a telematizar els ports pot tractar de re-formular hàbits tan arrelats en la història?”

Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies