Les claus per emprendre

Eines de diagnòstic

Barcelona Activa

El repte

Barcelona Activa porta anys acompanyant i donant suport als projectes emprenedors. Durant el període de gestació d’una empresa és important conèixer les competències i habilitats de cada un dels integrants. Ens van convidar a reflexionar sobre possibles millores en els processos de diagnòstic.

L’anàlisi

La creació d’una empresa representa un llarg camí que implica madurar una idea per convertir-la en una una realitat. És un treball en equip, on cada persona ha d’aportar les seves habilitats, ja siguin directives, productives, comercials, creatives o un llarg etc. Per a això és important conèixer i reconèixer-se, buscant la complementarietat de tots els integrants.

La psicologia industrial s’ha ocupat durant anys d’estudiar, formar, seleccionar, supervisar i aplicar metodologies en els entorns laborals amb la finalitat d’aconseguir la màxima eficàcia en el treball. Algunes de les eines diagnòstiques utilitzades per avaluar les fortaleses i debilitats dels treballadors s’han demostrat fallides. Qualsevol persona sotmesa a un test d’habilitats tracta de “encertar” la resposta més adequada, una actitud natural alhora que enganyosa. Aquest escenari canvia radicalment quan la presa de decisions té lloc en calent, quan vam convertir l’espai del test en una experiència.

“L’usuari es troba immers en una pel·lícula interactiva”

La proposta

En els fonaments de la nostra proposta està crear situacions reals del dia a dia empresarial, gravades en vídeo, incloent totes les possibles reaccions i respostes. D’aquesta manera l’usuari es troba immers en una pel·lícula interactiva que va recollint totes les seves decisions i, d’aquesta manera, va generant el seu perfil competencial i un diagnòstic precís de les seves capacitats, fortaleses i debilitats.

L’objectiu és clar, ajudar a detectar les competències idònies dels diferents perfils de treball, conèixer les actituds i capacitats emprenedores de cada individu per finalment creuar les dades i avaluar els resultats individuals i grupals.

A l’eix de la nostra proposta està l’avaluació evolutiva de cada individu i de l’equip en el seu conjunt, no es tracta tan sols d’obtenir un perfil competencial, sinó de créixer i aprendre, per això s’aporten continguts de suport i millora.

El resultat

Una creació ambiciosa, un guió extens i rigorós, una producció interactiva de més de 3 hores en situacions generades amb un equip de 30 actors realitzada en 7 idiomes, un desenvolupament sòlid en JAVA que permet administrar lliurement els continguts i les dades generades, una eina exportada a diferents països a Europa i Amèrica. Barcelona Activa s’ha convertit en un referent local i internacional en el suport a les persones emprenedores.

“La creació d’una empresa representa un llarg camí que implica madurar una idea per convertir-la en una realitat”

Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies