De Bàrcino a BCN

La història de la ciutat

Ajuntament de Barcelona

El repte

L’Ajuntament de Barcelona tenia en ment recollir i divulgar la història d’aquesta gran ciutat, una urbs que ha estat l’escenari d’infinitat d’esdeveniments al llarg dels temps. Ens van convidar a pensar com fer-ho.

L’anàlisi

El primer que ens plantegem ser ¿què és la història? ¿Què ens aporta?

La història és sens dubte font de coneixement, conèixer el passat permet conèixer el present i fins i tot intuir els girs inesperats del futur. És una gran aventura al temps que desplega personatges destacats, fets rellevants, espais i racons desconeguts, rememora els esdeveniments que han donat i continuen donant forma a aquesta ciutat.

Els arxius de la ciutat estaven oberts de bat a bat amb tot tipus de documents, imatges, fotografies, il·lustracions, gravats i vídeos. Teníem entre mans un material voluminós alhora que molt valuós, però com apropar tota aquesta informació a la ciutadania?

“Informació, educació i entreteniment de la mà, aquest és el nostre mantra …”

La proposta

Entenem la història com un organisme viu en contínua re-interpretació, així que el millor aliat per servir, relacionar, adaptar i enfocar continguts des de totes les mirades i per a tots els públics és Internet. Un canal idoni per estructurar un discurs ric, variat i rigorós alhora que atractiu.

L’eix principal de la nostra proposta va ser la narració, tractant i connectant continguts multimediàtics, desplegant les diferents visions sobre els principals esdeveniments.

Sotorytelling. Evidentment la visió dels historiadors és la que va permetre narrar i lligar els esdeveniments. Dirigir-se a tota la ciutadania implica tractar amb persones de totes les edats i condicions, així que la comunicació va haver de jerarquitzar i adaptar-se a discursos vàlids per a totes.

Edutainment i Infotainment: Informació, educació i entreteniment de la mà, aquest és el nostre mantra, generar discursos interessants, tractar continguts de diversa complexitat amb lectures paral·leles, transversals i polièdriques.

El resultado

Una producció d’un gran equip format per més de 15 persones de diferents perfils professionals treballant apassionadament durant sis mesos.

De Bàrcino a BCN han estat 45 lliuraments, 45 setmanes en què cada dilluns es publicava un capítol, una oportunitat per a descobrir noves realitats amb l’ajuda de vídeos, entrevistes, imatges i documentació diversa. Es van complir els objectius i, a més de ser una espai de divulgació per a la ciutadania en general, va esdevenir una valuosa eina de suport per al professorat en escoles i instituts.

“Teníem entre mans un material voluminós alhora que molt valuós, però com apropar tota aquesta informació a la ciutadania?”

De Bàrcino a BCN
Ajuntament de Barcelona

 http://www.bcn.cat/historia

Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies