De Bàrcino a BCN

La història de la ciutat

Ajuntament de Barcelona

El repte

L’Ajuntament de Barcelona tenia en ment recollir i divulgar la història d’aquesta gran ciutat, una urbs que ha estat l’escenari d’infinitat d’esdeveniments al llarg dels temps. Ens van convidar a pensar com fer-ho.

L’anàlisi

El primer que ens plantegem ser ¿què és la història? ¿Què ens aporta?

La història és sens dubte font de coneixement, conèixer el passat permet conèixer el present i fins i tot intuir els girs inesperats del futur. És una gran aventura al temps que desplega personatges destacats, fets rellevants, espais i racons desconeguts, rememora els esdeveniments que han donat i continuen donant forma a aquesta ciutat.

Els arxius de la ciutat estaven oberts de bat a bat amb tot tipus de documents, imatges, fotografies, il·lustracions, gravats i vídeos. Teníem entre mans un material voluminós alhora que molt valuós, però com apropar tota aquesta informació a la ciutadania?

“Informació, educació i entreteniment de la mà, aquest és el nostre mantra …”

La proposta

Entenem la història com un organisme viu en contínua re-interpretació, així que el millor aliat per servir, relacionar, adaptar i enfocar continguts des de totes les mirades i per a tots els públics és Internet. Un canal idoni per estructurar un discurs ric, variat i rigorós alhora que atractiu.

L’eix principal de la nostra proposta va ser la narració, tractant i connectant continguts multimediàtics, desplegant les diferents visions sobre els principals esdeveniments.

Sotorytelling. Evidentment la visió dels historiadors és la que va permetre narrar i lligar els esdeveniments. Dirigir-se a tota la ciutadania implica tractar amb persones de totes les edats i condicions, així que la comunicació va haver de jerarquitzar i adaptar-se a discursos vàlids per a totes.

Edutainment i Infotainment: Informació, educació i entreteniment de la mà, aquest és el nostre mantra, generar discursos interessants, tractar continguts de diversa complexitat amb lectures paral·leles, transversals i polièdriques.

El resultado

Una producció d’un gran equip format per més de 15 persones de diferents perfils professionals treballant apassionadament durant sis mesos.

De Bàrcino a BCN han estat 45 lliuraments, 45 setmanes en què cada dilluns es publicava un capítol, una oportunitat per a descobrir noves realitats amb l’ajuda de vídeos, entrevistes, imatges i documentació diversa. Es van complir els objectius i, a més de ser una espai de divulgació per a la ciutadania en general, va esdevenir una valuosa eina de suport per al professorat en escoles i instituts.

“Teníem entre mans un material voluminós alhora que molt valuós, però com apropar tota aquesta informació a la ciutadania?”

De Bàrcino a BCN
Ajuntament de Barcelona

 http://www.bcn.cat/historia

Share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest

Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Más información

ACEPTAR