Qualitat informativa

Alineant oferta i demanda

Cambra de Comerç de Barcelona

El repte

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix gran quantitat de productes i serveis a tot el teixit empresarial, donar-ho a conèixer ha estat part de la nostra tasca.

L’anàlisi

En una primera aproximació vam descobrir diferents departaments dedicats a la formació, assessorament, promoció, organització de jornades sectorials, missions i ponts empresarials, el que representa realment una variada oferta. Encara que cal tenir en compte que la gran majoria de les empreses catalanes pertanyen a les PIMES, el que coneixem com a petita i mitjana empresa i la seva capacitat d’atenció, inversió o predisposició al canvi és relativa. Com traslladar tota aquesta informació? o dit d’una altra manera com filtrar allò que realment pot resultar d’interès per a cada usuari?

Si bé és cert que la informació és poder, minut a minut, segon a segon, també és cert que actualment patim una saturació d’estímuls i impactes o el que s’ha vingut a denominar infoxicació. Per evitar-ho, una primera decisió lògica és segmentar, permetre que cada usuari descrigui les seves inquietuds per d’aquesta manera només rebre propostes del seu interès. La Cambra de Comerç de Barcelona disposa d’un potent CRM (Customer Relationship Management) que administra els perfils de cada client.

“Actualment patim una saturació d’estímuls i impactes o el que s’ha vingut a denominar infoxicació”

La proposta

La nostra feina ha consistit en donar forma als continguts per distribuir l’oferta de la Cambra de Comerç a través dels nous mitjans, Internet i pantalles interactives.

D’una banda vam crear Panell Cambra, una televisió corporativa situada als vestíbuls de la seu corporativa ia la resta d’oficines. Unes pantalles que recullen automàticament tota la informació rellevant vinculada a les activitats de la institució, des de l’agenda d’esdeveniments a missatges corporatius, passant per peces promocionals o petits espots. Vam desenvolupar una potent eina de gestió que alhora dóna forma i personalitza els continguts, codi i disseny de la mà, tota la informació actualitzada dinàmicament cada 2 segons des de la seva CRM.

¿I a Internet? Canal Cambra és un Web TV, un espai pensat per a la divulgació de la cultura empresarial, mostrant l’actualitat i informació sectorial. Un potent repositori documental on trobar totes les jornades, ponències i missatges audiovisuals que la Cambra de Comerç ofereix. Vam desenvolupar també un potent player que permet veure les ponències en vídeo acompanyades simultàniament de les presentacions PowerPoint, incorporar capítols, comentaris i valoracions, així com la possibilitat de compartir a l’Internet més global: Xarxes Socials, blocs, Twitter, correu electrònic, etc.

El resultat

Actualment són més de 500 peces audiovisuals, una xifra que no para de créixer. Ara, la Cambra 2.0 arriba a tot el teixit empresarial.

Qualitat informativa
Cambra de Comerç de Barcelona

 http://www.canalcambra.org/

“Com filtrar allò que realment pot resultar d’interès per a cada usuari?”

Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies